Британци брутално напали Србе: Немате право да будете војно неутрални!

Поделите:

После усвајања Резолуције о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности у парламенту РС, огласила се британска амбасада у БиХ која тврди да да Народна скупштина Републике Српске (НСРС) нема надлежности да доноси одлуке о спољној и одбрамбеној политици

Британци су подсетили РС на споразум једногласни захтевом Председништва БиХ из 2009. године, на Акциони план за чланство у НАТО, уз коментар да је овај сегмент БИХ у рукама Сарајева.
– Та питања су искључива надлежност институција на државном нивоу БиХ, истакнуто је у њиховом одговору у вези са одлуком заступника у НСРС, који су усвојили резолуцију којом се дефинише неутралност РС у односу на постојеће војне савезе – наводи се у саопштењу британске амбасаде.
Подсећања ради, Народној Скупштини Републике Српске гласовима владајуће већине усвојена у ноћи између 17. и 18. октобра Резолуцију у која је наведено да територија РС не може бити отуђена на било који начин мимо Устава и закона нити јој се може утврдити и уписати друго својство. У документу је прецизирано и да је РС опредељена да сваки будући статус координира са Србијом, као потписницом Дејтонског мировног споразума.
Британци тврде да Закон о одбрани БиХ обавезује релевантне институције да проведу активности неопходне за приступ НАТО-у, као и да Влада Уједињеног Краљевства остаје предана пружању подршке евроатлантским интеграцијама БиХ, с циљем њене дугорочне сигурности и стабилности, преносе босански медији.
Опозиционари нису присуствовали заседању, након што им је председник НСРС-а Недељко Чубриловић изрекао меру удаљења са скупштинског заседања, јер су пиштаљкама ометали рад седнице.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here