Британци упозорили своје грађане, ни случајно немој да идете на Косово тамо је опасно!

Поделите:

Министарство спољних послова Велике Британије издало је упозорење за 48 земаља у којима постоји велика опасност од терористичких напада, а на листи опасних територија је и Косово и Метохија.

Британско Министарство саветује путнике да се уздрже од свега што не спада у неопходно путовање у општине Звечан, Зубин Поток, Лепосавић и северни део града Митровице.

У упозорењу се наводи да су се учестали протести у центру Приштине у последње време смирили, али да и даље постоји могућност њиховог одржавања у наредним седмицама, а који имају тенденцију да постану насилни.

Путницима се препоручује да се пазе уколико уоче велике гомиле људи како се скупљају, током повишених политичких тензија.

Како се наводи у упозорењу, било је насилних сукоба на северу Косова и Метохије, као и бацања бомби и експлозија аутомобила.

“Могуће је ући из Србије у Косово и назад. Вероватно ћете имати проблема са уласком у Србију из Косова, уколико вам на пасошу пише да сте ушли у Косово директно, из земље која није Србија”, наводи се у упозорењу.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here