Британски магазин саветује туристе: Ако идете у Хрватску не спомињите Србе

Британски магазин Тревел ченел упутио је неколико савета британским туристима, који намеравају да путују у Хрватску на одмор, а између осталог саветује се да се не спомињу Срби

Поделите:

Британски магазин Тревел ченел упутио је неколико савета британским туристима, који намеравају да путују у Хрватску на одмор, како да се понашају у тој земљи, а међу саветима су и да не користе возове, не спомињу Србе и да пазе на мине.

 

Лист објашњава да рат који се догодио 1991. године још увек живи у главама многих становника, али и да су Хрвати током историје често били под владавином других – Мађара, Турака, Аустријанаца, Италијана.

“Међутим, уколико Хрватску повежете с Југославијом, лако ћете им дићи живце. Немојте их случајно звати Југословенима или поредити са Србима, за неке је то још осетљива тема”, наводи магазин, преноси Индеx.хр.

Лист туристе упозорава и да пазе где ходају, уколико се крећу шикарама и шумама у унутрашњости, посебно у Славонији, Бродско-посавској жупанији и у задарском залеђу због опасности од мина.

Овај магазин упозорио је читаоце и да се возе аутобусом, не и возом, јер Хрватске железнице не повезују градове на југу.

“Хрватске железнице ће вас збунити”, пише Тревел ченел и додаје да су рент- а- кар возила углавном са ручним мењачем.

“Не причајте мобилним телефоном док возите, то је изричито забрањено у Хрватској. Њихови возачи понекад агресивно претичу, па боље гледајте на пут, него на диван крајолик. Локалци често возе лудо и не поштују ограничење брзине, па треба пазити у саобраћају”, упозорава магазин.

Такође саветује и да се у топлесу туристи могу појавити на градским плажама, али да буду опрезни на југу, где су становници конзервативнији, као и да то никако не раде у близини цркава.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here