Британски писац упозорио Шкоте: Немојте да постанемо као Хрватска, МАЛИ И НЕБИТНИ

Поделите:

Британски писац Филип Кер, који је у Шпанији представио свој роман „Дама из Загреба“, рекао је у разговору за „Паис“ да је „Хрватска мала земља која никога не занима“ и да ће то исто постати Шкотска буде ли се одвојила од Уједињеног Краљевства.

„Хрватска је добар пример шта може да се догоди када си мала земља која никоме није битна. Сви који у Шкотској траже независност, морали би да посете Хрватску или Босну. Можда ће им се свидети да буду тамо, али у тамошњим продавницама нема ничега“, изјавио је Кер, који је рођен у главном шкотском граду Единбургу.

У Загребу, где је скупљао податке за свој последњи роман, провео је „ужасне дане“, цитира га „Паис“.

Кер (61) је дао интервју у приморском граду Валенсији током фестивала криминалистичког романа „VCL Negra“. Његов роман „Дама из Загреба“ десети је наставак серије о детективу Бернију Гунтеру који живи и ради у Немачкој за време Другог светског рата. Тај је трилер овог месеца представио и у САД.

„Свидело нам се или не, Немачка је и даље доминантна сила у Европи, а ’брегзит‘ је велика грешка. Штета, јер је Европа са нама Британцима била боља. Уједињено Краљевство увек је било противтежа Немачкој“, изјавио је Кер.

Нова Борба

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here