Britanski pisac upozorio Škote: Nemojte da postanemo kao Hrvatska, MALI I NEBITNI

Podelite:

Britanski pisac Filip Ker, koji je u Španiji predstavio svoj roman „Dama iz Zagreba“, rekao je u razgovoru za „Pais“ da je „Hrvatska mala zemlja koja nikoga ne zanima“ i da će to isto postati Škotska bude li se odvojila od Ujedinjenog Kraljevstva.

„Hrvatska je dobar primer šta može da se dogodi kada si mala zemlja koja nikome nije bitna. Svi koji u Škotskoj traže nezavisnost, morali bi da posete Hrvatsku ili Bosnu. Možda će im se svideti da budu tamo, ali u tamošnjim prodavnicama nema ničega“, izjavio je Ker, koji je rođen u glavnom škotskom gradu Edinburgu.

U Zagrebu, gde je skupljao podatke za svoj poslednji roman, proveo je „užasne dane“, citira ga „Pais“.

Ker (61) je dao intervju u primorskom gradu Valensiji tokom festivala kriminalističkog romana „VCL Negra“. Njegov roman „Dama iz Zagreba“ deseti je nastavak serije o detektivu Berniju Gunteru koji živi i radi u Nemačkoj za vreme Drugog svetskog rata. Taj je triler ovog meseca predstavio i u SAD.

„Svidelo nam se ili ne, Nemačka je i dalje dominantna sila u Evropi, a ’bregzit‘ je velika greška. Šteta, jer je Evropa sa nama Britancima bila bolja. Ujedinjeno Kraljevstvo uvek je bilo protivteža Nemačkoj“, izjavio je Ker.

Nova Borba

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here