Британски Савез универзитета и колеџа објавио да и сваки белац има право да себе сматра – црнцем

Поделите:

СВАКИ човек мора имати могућност да себе идентификује као црнца, независно од боје сопствене коже и порекла – објавили су лидери британског Савеза универзитета и колеџа (UCU).

До овог става у UCU су дошли решавајкући „спорно питање“ – могу ли мушкарци себе сматрати женама „независно од сопствене анатомије“. Напросто, одатле су кренули даље уз овакво образложење:

„Наша правила нас обавезују да се боримо против свих форми дискриминације, фанатизма и стереотипног размишљања. UCU одавно својим члановима дозвољава да се сматрају црнцима, инвалидима, припадницима ЛГБТ или женама“.

Неки су у самој Британији већ искритиковали и исмејали позицију Савеза универзитета, назвавши је „бесмисленом демонстрацијом леволибералног мишљења покупљеног по америчким студентским кампусима“.

У самим Сједињеним Државама се „расна самоидентификација“ показала веома контроверзном.

“Африканац” Ентони Ленон

Рејчел Долезал морала је да поднесе оставку на функцију представника Националне асоцијације за подршку прогресу обојеног ставновништва након што је утврђено да се годинама „лажно представљала као Афроамериканка“.

Британски комичар Саша Барон Коен такође је у САД био мета оштрих критика зато што је један од његових `јунака` био Али Џи – бели Енглез који је себе сматрао црнцем.

У средишту `расног скандала` нашао се и британски глумац ирског порекла Ентони Ленон. Он је добијао помоћ од Уметничког савета намењену припадницима етничких мањина, а себе је `продавао` за „изнова рођеног Африканца“.

Поделите:

1 коментар

  1. Англосексонске болештине. На срећу, здрави су на то отпорни. Поцрнеће они путем размножавања, не морау да брину…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here