БРИТАНСKИ ШПИЈУНИ С МИЛОМ ПАЛЕ САНЏАK! Суљо обавља најпрљавије послове за МИ6

Поделите:

Агенти британске обавештајне службе који делују у Црној Гори праве од Санџака ново жариште јер желе ту да створе републику Санџак и дестабилизују Балкан

Агенти британске обавештајне службе МИ6, који делују у Црној Гори, стоје иза најновијих дешавања у Санџаку. Циљ акције је дестабилизација Балкана, пре свега Србије, а у Санџаку, након Kосова, планирају да отворе ново жариште. Управо зато је и изабран Сулејман Угљанин, иначе политички партнер Мила Ђукановића, да, по инструкцијама поменутих агената, пали политичке ватре у Санџаку, пише црногорска Борба позивајући се на сазнања у обавештајним круговима.

Марко Ницовић, некадашњи директор београдске полиције, ове наводе оцењује као тачне и крајње упозоравајуће, а и Муамер Зукорлић, председник Странке правде и помирења, каже да је јасно да ово није Угљанинова лична иницијатива, већ да има менторе споља.

Санџак геостратешки важан

Црногорска Борба наводи да је за отварање проблема у Санџаку заинтересован и црногорски режим, јер на све начине желе да се што више фронтова у Србији отвори како наше руководство не би могло да се бави проблемима српског народа у Црној Гори.
– Агенти МИ6 већ неколико месеци припремају терен за дестабилизацију Балкана. Власти у Подгорици су им пружиле сву логистику и интензивно преко својих служби помажу у остварењу плана. Република Санџак је пројекат МИ6. За остваривање тог плана званична Подгорица помаже Угљанину, засад испод жита, али познато је да су Угљанин и Ђукановић стари савезници – цитира Борба свој извор.
Зукорлић за Kурир каже да је он већ рекао да ово што ради Угљанин није његова лична иницијатива, већ да то има своје менторе вани.
– Санџак је геостратешки, геополитички јако битна тачка – каже Зукорлић и додаје:
– Нити је случајан тајминг, нити су случајне формулације типа “самоопредељење”, “шовинистичка неман”. Или се скреће пажња са завршнице преговора о Kосову, или се најављује отварање новог, санџачког питања након затварања косовског питања.

Очекујем ескалацију

Према речима Марка Ницовића, Енглези раде на дестабилизацији Србије, а Санџак је изабран јер је следеће жариште после Kосова.
– Угљанин је изабран јер има доста компромитујућег материјала против њега. Он је 1991. наоружавао људе по Санџаку, побегао у иностранство, а да би се вратио, дао је ДБ списак људи који су куповали оружје. Ово што Угљанин ради, ескалираће – пре две деценије је наоружавао Бошњаке, сад назива Србију фашистичком земљом. Он спроводи косовски сценарио – прво испрепада Србе, као, ја сам овде власт, па онда Срби уплашени сами крену да се исељавају. Није наивна прича – каже Ницовић.

Kурир

Поделите:

1 коментар

  1. Sandžak ne postoji još od vremena kada je Otomanska imperija silom isterana i oslobođen Balkan, stoga ja zaista ne razumem ljude niti naše novinare sa nacionalnih televizija koji uporno guraju taj zaboravljeni i nevažeći naziv “Sandžak”!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here