Брнабић одговорила зашто “шкоде” а не “фијат”

Поделите:

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да су за МУП купљене “шкоде” а не возила из крагујевачког “Фијата”, зато што се у Србији не практикује протекционизам.

“Kо је победио на јавној набавци од њега купујемо, не практикујемо протекционизам”, рекла је Брнабић на ТВ Војводина упитана зашто је МУП купио “шкоде” а не возила из крагијевачког Фијата.

МУП Србије набавио је 710 нових патролних возила “шкода” за потребе полиције, а до краја године купује и “марице”, мотоцикле, ватрогасна и теренска возила.

Упитана о оцени синдиката “Фијата” да је летос, као медијаторка преговора радника и челника фабрике, имала “скандалозну” улогу због става да радници немају право на штрајк, рекла је да не би требало да долази до обуставе рада ако послодавац поштује колективни уговор.

“Мој је одговор био да, уколико послодавац не поштује колективни уговор, свакако могу да штрајкују, а ако се он поштује, онда не треба да долази до обуставе рада”, рекла је Брнабић и додала да је држава стала уз раднике, али није могла да “инсистира на српском инату” јер би у том случају 2.500 радника остало без посла.

 

 

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here