БРУКА У СЈЕНИЦИ: Карађорђе је „злочинац који је убио 3.000 људи“

Поделите:

ИАКО је крајем минуле седмице са дневног реда седнице локалног парлемента скинута тачка „Преименовање назива улица“, јер су се мишљења одборника драстично разилазила, па није било ни кворума, у Сјеници је 14. маја ипак формирана посебна комисија састављена од представника свих парлементарних странака. Њен задатак ће бити да размотри све досадашње идеје и за неку од наредних седница припреми свој, „дорађени“ предлог за називе улица и тргова у вароши на Пештеру где политичку већину чине СДА и СДП, а у власти су и социјалисти.

Одборник Странке правде и помирења (СПП) Санела Халковић каже да ће њена политичка групација учинити све како се једна улица у Сјеници више не би звала Карађорђева, јер је – тврди – реч о ратном злочинцу који је убио oко 3.000 овдашњих људи.

ПОЛУЖА У НОВОМ ПАЗАРУ?

КАО и у Новом Пазару, где је ова тачка такође привремено скинута са дневног реда, предлог за преименовање назива улица је истакла СДА која је успела да у Тутину улице назове именима Аћиф-ефендије, Ибрахима Ругове и Адема Демаћија. Странка демократске акције је у Новом Пазару намеравала да једну од саобраћајница назове по Шабану Полужи којег историја памти као озлоглашеног вођу балиста на Космету…

novosti.rs, М. НИЋИФОРОВИЋ
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here