БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛИ МИРИ МАРКОВИЋ СПС: Мира хоће да уништи нас као што је и Слобу!

Поделите:

Социјалистичка партија Србије одговорила је супрузи покојног председника Слободана Милошевића на нападе да СНС користи Милошевића само током изборне кампање.

Мира Марковић, супруга некадашњег председника је у интервјуу за један београдски лист навела да СПС користи свог бившег председник Слободана Милошевића само током изборне кампање. Она је рекла да Социјалистичка партија више не постоји, већ да се она налази „под липом“.

Одмах је уследио оштар одговор из СПС-а из ког поручују да ће историја донети коначну оцену о Слободану Милошевићу, а да је Мира Марковић „његова супруга чији је политички рад већ добио оцену од грађана Србије“.

„Док се СПС залаже за престанак прогона њене породице и да Слободан Милошевић добије свој споменик и улицу, као државник који је задужио наш народ и до последњег дана се борио за њега, она прозива једину Партију и њеног лидера Ивицу Дачића који се боре за истину и правду Слободана Милошевића“, наводи се у саопштењу СПС-а.

Како се наводи, СПС нема „ни један разлог да било кога користи у изборној кампањи јер је државотворна партија која постоји на политичкој сцени Србије пуних 27. година, која се модернизовала и реформисала чувајући свој идентитет под руковођењем садашњег председника Ивице Дачића“.

„Идеја једнакости и социјалне правде је темељ СПС и кроз свакодневно деловање покушавамо да дамо одговоре и решења за питања и проблеме који данас муче Србију и њене грађане. Ми смо поносни на прошлост, желимо да афирмишемо све оно позитивно и извлачимо поуке из онога што није било добро, али исто тако желимо да градимо темеље нове будућности. Поносни смо на политичке тековине које су и данас основ одбране националних и државних интереса: Дејтонски споразум и Резолуцију 1244“, наводи се у саопштењу.

„СПС се увек и свуда са поштовањем и пијететом односила према свом председнику Слободану Милошевићу и ми немамо намеру да полемишемо са госпођом Марковић, јер она никад није била члан СПС нити њен председник, већ председница ЈУЛ-а – странке која је покушала да уништи Социјалистичку партију Србије. Морамо и да кажемо да је у једној ствари госпођа Мира Марковић у праву, таква Партија као што је некада била, где она руководи Социјалистичком партијом Србије чији није ни члан, заиста више не постоји. Зато се она и придружује нападима на СПС и то уочи избора у Београду, са жељом да уништи СПС као што је уништила и Слободана. У томе се вара, са тиме је готово. То време је прошло. О нашој доследности у одбрани права и правде најбоље говори и чињеница да се удружење „Слобода“, које је дало огроман допринос одбрани председника Милошевића, налази у просторијама СПС. Наставићемо тако да радимо у будућности, одговорно и посвећено у најбољем интересу нашег народа, а лицемерје госпође Марковић која је своју странку послала у заборав, нећемо више коментарисати“, саопштено је из СПС.

Извор: alo,rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here