Будимо хумани: Анђела има само једну жељу – да оздрави

Поделите:

Са првим зрацима сунца већина деце излази напоље, ужива у трчању, игрању и дечијим играма. Али, не и дванаестогодишња Анђела Станишић.

– Рођена је као сасвим здрава И права беба. Развијала се, расла, почела да стоји у шестом месецу. Али је онда у осмом месецу добила тешку уринарну инфекцију и након тога су почели први проблеми. Кад се та инфекција средила, приметили смо да она није више толико јака. Анђелини мишићи су почели да пропадају, а онда јој је и дијагностикована спинална мишићна атрофија И то тип 2 – рекла је њена мама Марија.

Она не може да стоји, да седи, хода, да се окрене на страну, нити да одржава контролу над вратом или да повуче ноге. Не може сама да се очешља нити да опере зубе. Она не може да оавља основне животне функције И, за њу најтеже, да се игра са својим вршњацима. Већину времена проводи везана за кревет И инвалидска колица.

До сада је имала две операције: колена И препоне. Али, сад јој је неопходна И операција кичме која ће спречити даље ремећење нормалног развоја унутрашњих органа И вратити их на ниво на који треба да раде. Анђела је била два пута у Украјини на пресађивању матичних ћелија. Напредак је велики, али недовољан, лека нема, али њено стање може да се олакша.

Ова храбра девојчица има само једну жељу – да оздрави.

ПомозимоАнђели! Упишимо 37 И пошаљимо СМС на 3030. Њој можемо помоћи уплатом на динарски или девизни рачун, као И преко линка е-донирај.

Будимо хумани!

Упиши 37 и пошаљи СМС на 3030
Цена поруке је 200 дин (ПДВ се не наплаћује)
Упиши human37 и пошаљи СМС на 455
Цена поруке је 20 CHF

Уплати на рачуне:
Динарски: 160-404975-76
Девизни: 00-540-0000814.4
ИБАН број: RS35160005400000814412 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here