Бугари хвале српске ракеташе, Американци оборили циљ тек из шестог покушаја

Поделите:

Бугарски специјализовани војни портал “Пан” оценио је да су посаде 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије извеле “веома импресивно” гађање на полигону Шабла на Црном мору и погодиле са свих пет ракета, док су амерички “противавионци” тек из шестог покушаја успели да оборе циљ у ваздуху.

Припадници 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије завршили су јуче бојево гађање на полигону Шабла. Користили су ракетне системе “нева” и “куб”, са укупно пет ракета, и оборили оба циља по којима су дејствовали.

С друге стране, како наводи портал Пан, америчке посаде су дејствовале ракетним системом “авенџер”, односно ракетама “стингер”, али нису успеле ни да захвате циљ у прва четири покушаја. Тек у петом покушају су успели да захвате циљ, односно да остваре услове за лансирање, али је ракета промашила. У шестом покушају оборена је мета.

Упркос томе, бугарски сајт је позитивно оценио изглед и опрему америчких војника, док је за њихово понашање речено да је веома професионално, односно да су се понашали као да су заиста у рату.

Како наводе бугарски домаћини, веома добар резултат оствариле су и украјинске посаде које су дејствовале првом генерацијом ракетног система С-300. Украјинци су гађали мету двема ракетама и обе су погодиле.

На бојевом гађању су учествовали и бугарски ракеташи као и пилоти авиона “миг 29”, који су гађали мете у ваздуху ракетама са инфрацрвеним навођењем.

Због немирног мора, које је однело неке мете, нису одржани напади јуришне авијације и хеликоптера на циљеве на води.

Ракеташима Војске Србије ово је било четврто гађање на полигону у Бугарској. Претходна гађања обављена су 2010, 2011. и 2013. године.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here