БУГАРСКИ МИТРОПОЛИТ: Папин долазак је политички чин и напад на православље!

Поделите:

Поглавар Римокатоличке цркве Франческо председавао је вечерас у Софији састанком на којем су били припадници различитих верских заједница у Бугарској, али не и представници Бугарске православне цркве. Сутра стиже у Македонију.

Бугарска православна црква је раније саопштила да неће учествовати ни на једном догадјају на којем ће папа бити током дводневне посете тој земљи, иако је њен лидер, патријарх Неофит јуче поздравио Папу по његовом доласку.

Члан Синода Бугарске православне цркве, пловдивски митрополит Николај, познат по тврдим ставовима, назвао је раније данас папину посету „политичким чином“ и „нападом на православље“.

На данашњем састанку били су лидери јеврејске заједнице, протестаната, муслимана и Јерменске православне цркве.

Скуп је отворен песмом „We are the world“ Мајкла Џексона и Лајонела Ричија из 1985. године, коју је отпевао дечји хор, а која је својевремено снимљена у циљу прикупљања средстава за жртве глади у Африци.

Папа је јутрос посетио избеглички центар у Бугарској у којем су деца из Ирака и Сирије и рекао им да они носе „крст човечанства“ пошто је владу у Софији позвао да не затвара очи пред њиховом патњом.

Бугарска влада десног центра на мети је критика организација за заштиту људских права и Европског савета због третмана према мигрантима који су поднели захтев за азил као и према малолетним избеглицама без пратње.

Beta

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here