Бундестаг: Харадинај је неонациста

Поделите:

Представници свих посланичких група Бундестага осудили су помињање „Велике Албаније“ и изразили забринутост због могућности да премијер КиМ постане Рамуш Харадинај, чију су идеологију поједини посланици упоредили са неонацистичком, јавља РТРС.

Посланик и члан спољнополитичког одбора Бундестага Гернот Ерлер, који је заступао став да је војно присуство на Косову и Метохији и даље неопходно, рекао је да је Харадинај, чија коалиција је на недавно одржаним изборима у јужној српској покрајини однела победу, човек који је под сумњом за ратне злочине.

„Њихов кандидат за шефа владе је Харадинај, човек под сумњом за ратне злочине који није иза решетака само зато што су сведоци повлачили своја сведочења или су смртно страдали под неразјашњеним околностима“, рекао је Ерлер, пишу Вечерње новости.

Ерлер је додао да је друга најјача снага на Космету „Самоопредељење“, чији лидер Аљбин Курти отворено тражи уједињење са Албанијом и прекид преговора са Београдом ако Србија не призна независност самопроглашеног Косова.

Посланик Љевице Севим Дагделан рекла је да немачке трупе штите творевину на чијем се врху налази човек који жели да „запали“ цели Балкан.

Бундестаг је продужио мандат Бундесвера на Косову и Метохији на још годину дана, за шта је од присутних 573 посланика 513 било „за“.

Спутњик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here