Чанак осуђује покушај прекида пројекције филма “Косово… Наздравље! Гезуар!”

Поделите:

Председник ЛСВ-а Ненад Чанак најоштрије је осудио покушај прекида пројекције документарног филма “Косово… Наздравље! Гезуар!” у Независном друштву новинара Војводине, од, како кажу, “стране некаквих Заветника и њима сличних” и истакао да је полиција професионално спречила било какав контакт и сукоб.

“Људи који су покушали да спрече пројекцију филма у просторијама НДНВ-а не знају или неће да знају да су слобода и толеранција ограничени правом другог, као и да се Нови Сад не повлачи пред насилницима”, саопштио је Чанак.

Навео је да је јако важно утврдити “политичке менторе и налогодавце који су их послали у насиље, уз неколико јефтиних квазипатриотских флоскула”.

Чланови Српског сабора Заветници прекинули су синоћ пројекцију филма “Косово… Наздравље! Гëзуар!” у Медија центру у Новом Саду, у седишту удружења Независног друштва новинара Војводине.

Члан Главног одбора Слободан Јовић, како је саопштено, навео је да се у самом садржају филма, чији је копродуцент Динко Грухоњић, српска војска и полиција приказују као окупаторске снаге, док се припадници терористичке ОВК представљају као легитимни борци за слободу.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Чанак… то му је остануло… Сада је чабар. Не знам како то Нови Сад све самеље и ствара педере и самоубице, и политичаре попут чабра. Својеврсна мистерија.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here