Чанковић: Војска између Српске и Србије – нема нам спаса?

Поделите:

Можда је превелика тајна зашто се тако снажно напада српски народ и  то лажима, неправдом и свакојаким оружјем. Али није тајна, да управо када се окоми велико зло, српски народ изнесе велики подвиг и жртву која није без смисла, због тога му се свјетски великани често, прикривено диве, рекао је Дане Чанковић, предсједник покрета СНП – Избор је наш.

„Могуће да је све тако зато што најбољи подвизи и одговори на најтеже ситуације не долазе из ума, рација, већ из срца, љубави и истинске вјере.

Лицемјерна и преварантска политика се често води према Србима из Сарајева, и то инспирисана са Запада. Зато је врло опасна иницијатива и захтјев Савјета министара БиХ и члана Предсједништва БиХ, Жељка Комшића, да се између Српске (БиХ) и Србије постави било каква војска (оружане снаге БиХ) или снаге међународне агенције (ФРОНТЕКС) за контролу државних граница, без обзира на покушај оправдања тог чина, а у вези мигрантске кризе“, нагласио је Чанковић и додао:

„На тај начин, довођења војске, могло би се покушати спријечити било каква помоћ из Србије у случају да у Српској и БиХ дође до ограничене интервенције ЕУФОР-а – НАТО-а, како би се на брзину припремио долазак ненародног режима, који би БиХ (и Републику Српску) увукао у НАТО, што би био својеврстан процес нестанка Српске а са њом и српског народа на овом простору“.

Он подсјећа да ситуација може кренути у том правцу потврђује  и изјава Стипе Месића коју је дао јуче на Косову а поводом двадесет година НАТО интервенције  „… Говорим овдје на Косову на којем је спријечен масовни злочин, у многоме захваљујући међународној заједници, НАТО савезу и распоређивању НАТО-ових постројби на територији Косова.

„Због тога са овог мјеста позивам међународну заједницу и водеће државе међународне заједнице да помогну Босни и Херцеговини, јер пут Косова и држава регије је у евроатлантским интеграцијама.“

Из свих горе наведених разлога српски политичари требали би да подрже одлучан став предсједавајућег БиХ Милорада Додика да не дозволи долазак било какве војске између Српске (БиХ) и Србије“, поручио је Чанковић и истакао:

„Одлуке које буде доносио предсједник СНСД-а Милорад Додик и његове активности које нису усмјерене само на одбрану Републике Српске, већ и на рјешавање српског националног питања на Балкану, могу га одвести у историју, као једног од најважнијих Срба у задњих сто и више година. Или, не дај Боже, као велеиздајника, уколико се снажно и до краја не супротстави уласку у НАТО. Јер, се преко НАТО-а намеће систем вриједности и успостављају правила, уводе економске санкције, рецимо Русији. И не дај Боже, можемо бити приморани да ратујемо против Русије“.

Чанковић сматра да Додику треба помоћи, а и он сам, да се пожали као и да затражи помоћ од истинских пријатеља.

Покрет сматра да постоје индиције које указују да се ствара ситуација за убрзани улазак БиХ (и Републике Српске) у НАТО, иако је огроман дио српског народа против тога.

„С обзиром да је резолуција Народне Скупштине РС о војној неутралности политички акт који нема правнообавезујући карактер, тако је рекао Уставни суд Републике Српске, потребно је да се о том суштинском питању какво је улазак у НАТО, не само изјасне сви важни српски политичари, већ и да кажу како и на који начин ће се залагати да испуне вољу већег дијела српског народа, те да се у том смислу донесу правнообавезујући акти како се не би дошло у ситуацију као у Црној Гори а убрзо и у Македонији да се уђе у НАТО а већина грађана је против тога“, истакао је Чанковић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here