Чарлс Kетер: “Извињавам се… Волим вас, Срби!”

Поделите:

Американац Чарлс Kетер, познат по свом блогу и видео снимцима којима већ годинама промовише Србију, огласио се поводом годишњице НАТО бомбардовања наше земље.

У тексту који је поставио на свом Фејсбук профилу, Американац који већ годинама живи у Србији, подсетио је велики број својих пријатеља и пратилаца на тој друштвеној мрежи да је, на данашњи дан, почело бомбардовнање Србије од стране земаља чланица Северноатлантске алијансе.

“Пре 19 година, Kлинтон, Блер и НАТО прекршили су међународно право отпочевши своју тромесечну кампању бомбардовања српског народа. Уништили су скоро сваки мост у земљи, бројне фабрике, неколико болница, путнички воз, електричне централе, кинеску амбасаду, зграду РТС-а и бројне стамбене зграде”, написао је Kетер.

“Нелегално бомбардовање убило је 2.500 невиних људи, жена и деце. Осакатило је економију и натерало многе да напусте своју земљу. Веома је лоше то што се велике западне силе неће наћи пред међународним судовима због кршења међународног права.”

“Овај Американац, који живи у Србији, желео би да се поводом годишњице извини српском народу. Изивњавам се због нелегалних поступака које је моја земља починила вашој земљи и вашем народу. Молим се за то да се кривци једног дана буду принуђени да одговарају пред судом за своје нечасне и одвратне злочине против вашег народа… а и против мог народа, такође”, истакао је Kатер.

“Живим са, радим са, дружим се са, борим се са, плачем са, славим са Србима свакога дана последњих осам година. За вас ће увек бити места у мом срцу”, написао је Чарлс Kатер, завршивши своју поруку на српском језику, речима:

“Волим вас, Срби!”

B92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here