Цеца Бојковић: “Берчек је сјајан глумац, али су га само зато што је био у СПС-у именовали за управника…”

Поделите:

Прослављена глумица Светлана Цеца Бојковић каријеру је почела у Југословенском драмском, али ју је потом наставила у Народном позоришту.

Међутим, са доласком Александра Берчека на управничко место националног театра деведесетих година, није била сагласна, због чега је одлучила да да отказ и постане слободни уметник.

У интервјуу за Недељник, она је испричала због чега се супротставила одлуци тадашњег министра културе да постави Берчека на челно место Народног позоришта и како га је се сећала из периода са почетка каријере.

“Нисам била сагласна са тим политичком упливом у културу и уметност. Сматрала сам да, једноставно, Берчек, који је неспорно сјајан глумац, не може да буде на челу било ког позоришта, поготову Народног. А тадашњи министар културе Миодраг Ђукић именовао га је само зато што је у то време био високи функционер СПС-а. И сам Берчек је бежао из позоришта, више је волео да снима филмове, и већ тада је престао да игра у позоришту. А памтила сам га из ЈДП-а као млађег од мене, дошао је тек после мене и моје генерације. Отишла сам тада из Народног и постала слободни уметник”, рекла је Цеца Бојковић

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here