Ceca Bojković: “Berček je sjajan glumac, ali su ga samo zato što je bio u SPS-u imenovali za upravnika…”

Podelite:

Proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković karijeru je počela u Jugoslovenskom dramskom, ali ju je potom nastavila u Narodnom pozorištu.

Međutim, sa dolaskom Aleksandra Berčeka na upravničko mesto nacionalnog teatra devedesetih godina, nije bila saglasna, zbog čega je odlučila da da otkaz i postane slobodni umetnik.

U intervjuu za Nedeljnik, ona je ispričala zbog čega se suprotstavila odluci tadašnjeg ministra kulture da postavi Berčeka na čelno mesto Narodnog pozorišta i kako ga je se sećala iz perioda sa početka karijere.

“Nisam bila saglasna sa tim političkom uplivom u kulturu i umetnost. Smatrala sam da, jednostavno, Berček, koji je nesporno sjajan glumac, ne može da bude na čelu bilo kog pozorišta, pogotovu Narodnog. A tadašnji ministar kulture Miodrag Đukić imenovao ga je samo zato što je u to vreme bio visoki funkcioner SPS-a. I sam Berček je bežao iz pozorišta, više je voleo da snima filmove, i već tada je prestao da igra u pozorištu. A pamtila sam ga iz JDP-a kao mlađeg od mene, došao je tek posle mene i moje generacije. Otišla sam tada iz Narodnog i postala slobodni umetnik”, rekla je Ceca Bojković

Nedeljnik

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here