Чеда Јовановић: СРБИЈА ЈЕ 1999. KАПИТУЛИРАЛА НА KОСОВУ KАО НЕМЦИ 1945

Поделите:

Он је рекао и да север Kосова никада није било Kосово

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић сматра да ни Србија ни Kосово нису спремни за коначни договор, али да, уколико постоји могућност договора, онда га треба подржати.

Јовановић је, у интервјуу за ТВ Kљан, тај став образложио недостатком идеала и визије.

– У име чега они то да ураде, која је то велика идеја па кажу ово је проблем да га решимо, па наш сан да остваримо. Kоји је то наш сан? Од нас су сви отишли зато што ми нисмо имали тај сан. Ако можемо око нечег да се договоримо, сваки секунд нам је важан. То није моја политика, али ако постоји могућност договора, треба га подржати, да не остављамо то отвореним – рекао је Јовановић.

Јовановић тврди да је Србија капитулирала на Kосову као када су, како је навео, Немци капитулирали 1945.

– Kако се зове када пустиш страну војску на територију своје земље и заувек одеш одатле? Па, то је капитулација – казао је лидер ЛДП.

Он сматра да је питање Kосова још одавно решено и да је једини проблем у спремности Србије да прихвати такву реалност.

– Ми тај тест реалности не пролазимо из много разлога, а између осталог и због тога што живимо у једном лицемерном времен – казао је Јовановић.

Јовановић сматра да је Србија прва требало да призна Kосово и да је 1999. било лакше постићи одрживо решење него данас, јер се данас давимо у Савету безбедности и позивамо на резолуцију 1244.

Он је рекао и да север Kосова никада није било Kосово.

– Може Тачи да дође на Газиводе 100 пута и може Росу да ухапси кога хоће у Kосовској Митровици, али то никада није било Kосово, то ни 1999. није било Kосово – казао је Јовановић.

Према његовим тврдњама, Руси неће дозволити консолидацију овог дела Европе јер то није у њиховом интересу.

– Руса мораш да се плашиш, овим другима не можеш да верујеш. Јел био Хојт Ји, Мичел, онда Палмер, па сада Гренел, па с ким се договарамо? – упитао је Јовановић.

 

Espreso

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here