ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ: Србија мора да призна Kосово и уђе у НАТО!

Поделите:

Према речима Чедомира Јовановића Србија мора да се реши проблема Kосова по сваку цену, а после свих догађаја у Србији последњих месеци и развоја ситуације у региону, Јовановић тврди да национализам добија нове облике и протагонисте.

Вођа ЛДП-а Чедомир Јовановића рекао је да Србија мора ући у Европску унију и НАТО и мора се направити договор са Приштином, без обзира на високу цену коју ћемо платити, јер је тај договор прво у нашем интересу.

– С друге стране, по сваку цену морамо сачувати мир у региону, а то значи помоћ Босни и Херцеговини у њеном настојању да остане јединствена, реши своје проблеме и крене у ЕУ и НАТО, као и да решимо своје несугласице са Северном Македонијом, Хрватском и Црном Гором – саопштио је Јовановић, који сматра да су то предуслови за опстанак и развитак Србије.

Према његовим речима, после свих догађаја у Србији последњих месеци и развоја ситуације у региону, национализам добија нове облике и протагонисте.

Јовановић сматра да алтернатива која треба да замени такав начин размишљања помера даље границе у већем делу српске опозиције, која, преподне, „наводно напада оне који су осуђени у процесу “државног удара“, а крију се у Србији, чинећи нова недела, а поподне им организује скупове подршке“.

 

Поделите:

3 Коментари

  1. Htedoh početi sa “Čeda misli….” ali se odmah opomenuh da nije sigurno da je ovo ovde što je izjavio plod njegovog mišljenja. Može biti, i vrlo verovatno, da on to automatski prenosi ono što neka druga, moćnija strana, preko njega plasira u srpsku javnost. U tom slučaju, jasno, Čeda ne misli, nego prenosi. A ako slučajno, ipak, Čeda misli, i smislio je ovo što gore piše, onda je to jedna nedozrela, adolescentna pamet po kojoj je rešenje svih problema bezuslovna kapitulacija. Pa dobro, Čedo, jel to nivo tvoje pameti? Svakome ko od Srbije nešto traži, udovoljiti mu, i mir do neba a Srbija u progres?

  2. Дефетизам који они шире међу Србима није искрен, него је наручен или је у најбољем случају израз њихове наивности, незрелости у стварима глобалних надметања великих играча.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here