Чеда: У Сребреници се десио геноцид!…зато сам ту

Поделите:

У Сребреници се десио геноцид и нема тог суда који уместо нас може понети део одговорности, рекао је председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић на обележавању 22. годишњице злочина у Сребреници. Додао је да је то разлог због ког је у Поточарима и истакао да се нада да ће се ускоро на том месту наћи и представници српских власти.

“Неспремност власти да кроз ове 22 године кажу оно што се мора рећи и води политику која се мора водити, притисла је сваког човека више него сва ова брда око Сребренице”, рекао је Чедомир Јовановић, председник Либерално-демократске партије, у Поточарима где присуствује обележавању 22. годишњице злочина над Бошњацима у Сребреници.

Јовановић је рекао да би погрешио када би рекао да промена у Србији нема и додао да их има и у Србији и у Републици Српској. Он је истакао да је важно што данас није дозвољен митинг подршке Ратку Младићу у Бањалуци, али да то није довољно јер све иде превише споро.

“Одрасле су генерације, са једне стране, уз осећај велике неправде, ту мислим на Бошњаке у Босни, и са друге стране, генерације које су таоци те хипотеке, тог ратног лудила ’90-их и неодговорне политике која је на крају свој слом доживела у Сребреници уверена да убијање више од осам хиљада људи заправо побеђује. То је геноцид, и нема тог суда који уместо нас може понети део одговорности и долазим због тога“, казао је Јовановић.

Додао је да се нада да ће се у Поточарима врло брзо појавити и званични представници Србије и РС-а, „способни да ураде оно што само они могу да ураде као власти из Бањалуке и Београда“.

 

 

Анадолија

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here