Чедомир Антић: Прекините линч Зорана Ћирјаковића

Поделите:

Напредни клуб преноси изјаву свог председника Чедомира Антића:

„Позивам јавност у Србији, а посебно државне установе и  политичке странке, да пажљиво прочитају и анализирају преписку на друштвеним мрежама због које група активисткиња  оштро напада Зорана Ћирјаковића и захтева његову моралну егзекуцију и судски прогон.

Недопустиво је да у једној демократској и модерној држави  многи јавно осуђују Ћирјаковића само на основу писма протеста које је потписало неколико особа. Модел је већ одавно уходан, показала га је Јелена Милић у емисији у којој смо недавно учествовали заједно са Предрагом Ј. Марковићем и Зораном Ћирјаковићем. Када је Ћирјаковић, критикујући критеријуме на које у наше време додељују Нобелову награду за мир, рекао да је уместо за заустављање рата додељују за одбрану права жена или допринос заштити природе, Јелена Милић је почела да тврди како он негира права жена, те како је женомрзац, сексиста, шовиниста и сл.

Пажљива анализа писања Ћирјаковића и његових прогонитељки на друштвеним мрежама показује да је у суштини он крив пре свега зато што износи другачије мишљење и увек стрпљиво и доследно одговара на њихове увреде. Те увреде и прогон су – за разлику од бесмислених и из контекста извађених навода у писму чији је стварни циљ да Ћирјаковић буде отпуштен са посла, морално дисквалификован и, ако је могуће, затворен – СТВАРНИ. Прогон Зорана Ћирјаковића је започео још 2006. године, када је у НИН-у објавио биографију Латинке Перовић. Тада су га особе из круга његових данашњих прогонитељки нападале чак и зато што је наводни „психијатријски болесник“.

Посебно осуђујем одлуку декана Факултета за медије и комуникацију Мишка Шуваковића да предавача, који ради на факутету на чијем је он челу, осуди само на основу навода писма које је против њега упућено. Такво академски недостојно и грађански неморално држање нисмо видели још од седамдесетих година прошлог века  и Брозовог прогона професора Београдског универзитета. Збуњен сам и мобингашком, неукусном и неинтелигентном подршком линчу Ћирјаковића која је стигла из Странке слободних грађана и Партије слободе и правде.

Захтевам хитан прекид лова на вештице, заустаљање кампање клевета и подметања уперене против Зорана Ћирјаковића и напуштање праксе злоупотребе права и пола од стране особа које се ни не труде да буду политички коректне.“

 

Поделите:

5 Коментари

  1. Nije to nikakav linc nego vapaj za sastitu ugrozenih zena od progonitelja i psihopate Cirjakovica. Skandal je da takva kreatura uopste predaje na BU, al s obzirom da je nekakav predavac i ono ne znam kako ga imenovati Suvakovic. A ako je ko i zasluzio linc to su sigurno ovaj Cirjakovic i Antic uz Antonica, Kovica i Lompara, Reljica, Dmitrovica. Kenja mi se kad ih slusam.

  2. Iz koje septicke jame su te kreature izmilele da mi je znati. Dokle ce vise ovde Ruski agenti da nam mute vodu i guraju u provaliju i kolektivni harikiri. Srbi nisu narod i SPC nije hriscanska crkva, nego Japanska samoubilacka sekta koja hoce sve da nas pobije. Postoji li ijedna drzava koja je svesno zrtvovala milione svojih gradjana i kad treba i kad ne treba, kao da su neka stoka za klanje i kao da odsecene glave mogu da izrastu ponovo iz ramena.

  3. A sve sa tom njanjavom pricom eto svi mrze jadne Svrbe, Svrbi mucenicki narodi, blabla genocid. Pa normalno kad su Srbi krezuba stoka a elita im je najgori neobavesteni i autisticni olos vazala Kremlja koji ne razume svet oko sebe. Kad cela Istocna Evropa ide u jednu i drugu stranu mi smo nasli da se qurcimo i pisamo uz vetar. Ono sto strci to se sece, uvek bilo i bice.

  4. Prvo se zaletimo u samoubilacku misiju a onda posle toga potpuna kapitulacija. Umesto pratiti tokove na vreme, menjati strane i dovijati se da opstanes, a ne nacisto da propadnes. Uciti od Rumuna i Spanaca, pa i Hrvata kako se u svakom poretku oni spase a mi naj.bemo.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here