Ћирилица 3 века пре Ћирила и Методија

Поделите:

Ћирилични натпис „СЕПТЕМВРИ,(Септембар,месец)“ на цркви у Сирији(Qasr Ibn Wardan)коју је подиго Ромејски цар Јустинијан(Управда) у 6-ом веку. Иначе цар Јустинијан-Управда је Србин рођен у Призрену.

 

Поделите:

4 Коментари

  1. Сигурно је тако. Па, Србима, њиховом језику и писму, прекраја се истина и историја пред нашим очима и данас. А већина наших научника ћути о многим истинама везаним за српски народ. Ми сми увелико прихватили историју и истину које нам се намећу из тзв. дневнополитичких разоога.

  2. Не треба измишљати историју, камење све говори. Брозисти историчари из градског комитета КПЈ су доктори лажне историје и треба да их је срамота, да мало оду са сцене са својим новим синовима

  3. Овај натпис је написан на грчком писму. Ћирилица је настала на основу грчког алфабета тако да се може рећи да су латиница и ћирилица сестре а грчки алфабет им је мајка.
    Имамо богату историју и нису нам потребна измишљања и каћење туђим перјем.

    • Sve ste pravilno rekli. Zbog takvih koji u svemu vide srpski trag, niko ozbiljan i ne moze da poveruje da nije bilo doseljavanja Slovena na Balkan. Ja razumem da je mnogo toga iz istorije falsifikovano, ali govoriti gluposti da je srpski jezik na kamenu u Siriji zbog dva ista slova stvara veliku stetu teoriji da smo autohtoni na Balkanu.
      Uostalom, kako to da na kamenima u Aziji ima napisa na srpskom, ali na Balkanu ne nadjosmo jos nijedan natpis iz tog doba na srpskom.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here