Црква прети Шешељу избацивањем! Шешељ: Имам још владика на тапету све ћу рећи

Поделите:

Београдска штампа пренела је да би лидер СРС могао да заврши на црквеном суду и да буде изопштен из СПЦ, а он каже да га та информација не узбуђује.

Будући да је наставио да у јавности износи причу да је владика милешевски Атанасије Ракита прекршио монашки завет, те да има жену и двоје деце, лидер СРС-а највероватније ће ускоро бити саслушан у својству сведока пред црквеним судом и Синодом СПЦ, а уколико се утврди да прича која је узнемирила јавност није тачна, он ће бити искључен из црквене заједнице.

Војислав Шешељ реаговао је на ову информацију, рекавши за Kурир.рс да га ова информација “не узбуђује”.

– То је апсолутна глупост, информација је анонимна, не би ме чудило и да је плаћена. Ја сам изрекао апсолутну истину, и спреман сам да је поновим на било ком месту. Ја сам пре 37 година због говорења истине избачен спектакуларно из Kомунистичке партије, замислите колико би било ужасно да ми се сада то догоди у СПЦ, само зато што говорим истину – каже Војислав Шешељ за Kурир.рс.

– Имам ја још њих на тапети (владика- прим.аутора), ја сам то до сада говорио само међу пријатељима, али боље да не почнем да откривам јавно. Нећу напустити мегдан без борбе – завршава он.

Шешељ је своја сазнања о епископу Атанасију изнео коментаришући Атанасијев сукоб са умировљеним владиком Филаретом, његовим претходником на трону Епархије милешевске.

– Владика Атанасије је дошао у манастир Дубница у веома алкохолисаном стању. Тако пијан, готово са врата напао је владику Филарета да је украо епархијске паре и да због тога мора да иде из епархије. Иначе, Атанасије Ракита има жену и двоје деце, што је противно свим црквеним прописима – рекао је Шешељ.

 

курир

Поделите:

3 Коментари

  1. Црвени Војвода био и остао на линији наших западних пријатеља:
    када је требало рушити комунизам – рушио га је
    а сада када треба рушити православље – руши га.

  2. Владика Атанасије (можда) има децу и жену (нека, дао Бог!) и то није чудно: битно је да ли је монах или не. Подразумева се да као монах води монашки а не брачни живот (а то не знам). Некада је било правило да су се озбиљни људи, са одраслом децом, монашили а касније постајали владике. И данас ми се чини да би зрели људи били приличнији за владичанске дужности од, божемеопрости, појединих, “естрадних” владика које данас гледамо. Дакле, није проблем да ли има жену и децу већ да ли живи у браку или као монах. Верујем да је ово Шешељу познато а очигледно је да није овоме који је ово објавио.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here