Цркву у Црној Гори моћи ће да региструју три пунолетна „верника“

Поделите:

У вријеме комунизма било је познато да се до тзв. борачке пензије долазило са „три свједока“, који би „потврдили“ учешће у партизанском покрету.

Влада Црне Горе је наставила комунистичким стопама па је тако најновијим законским предлогом предвидјела да „вјерска заједница може да се региструје ако има најмање три пунољетна вјерника“.

Да нонсенс буде још већи та три „вјерника“ чак не морају да буду држављани Црне Горе.

Вјерска заједница може да се региструје ако има најмање три пунољетна вјерника који су црногорски држављани и имају пребивалиште у Црној Гори, или странци који имају одобрен стални боравак у Црној Гори, у складу са законом“, наводи се у владином Предлогу закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Уколико се у црногорском парламенту усвоји овакав законски акт слободно се може очекивати да ће вјерске заједнице ницати као печурке после кише.

АНБ ће тек штанцовати „вјерске заједнице“ не би ли што више изазвала пометњу. Треба ли посебно подсјећати да је НВО Црногорска православна црква регистрована у полицијској станици на Цетињу, али то није била препрека државним институцијама да је сматрају „црквом“, односно стављују у исти ранг са канонском Митрополијом црногорско-приморском.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here