Crkvu u Crnoj Gori moći će da registruju tri punoletna „vernika“

Podelite:

U vrijeme komunizma bilo je poznato da se do tzv. boračke penzije dolazilo sa „tri svjedoka“, koji bi „potvrdili“ učešće u partizanskom pokretu.

Vlada Crne Gore je nastavila komunističkim stopama pa je tako najnovijim zakonskim predlogom predvidjela da „vjerska zajednica može da se registruje ako ima najmanje tri punoljetna vjernika“.

Da nonsens bude još veći ta tri „vjernika“ čak ne moraju da budu državljani Crne Gore.

Vjerska zajednica može da se registruje ako ima najmanje tri punoljetna vjernika koji su crnogorski državljani i imaju prebivalište u Crnoj Gori, ili stranci koji imaju odobren stalni boravak u Crnoj Gori, u skladu sa zakonom“, navodi se u vladinom Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Ukoliko se u crnogorskom parlamentu usvoji ovakav zakonski akt slobodno se može očekivati da će vjerske zajednice nicati kao pečurke posle kiše.

ANB će tek štancovati „vjerske zajednice“ ne bi li što više izazvala pometnju. Treba li posebno podsjećati da je NVO Crnogorska pravoslavna crkva registrovana u policijskoj stanici na Cetinju, ali to nije bila prepreka državnim institucijama da je smatraju „crkvom“, odnosno stavljuju u isti rang sa kanonskom Mitropolijom crnogorsko-primorskom.

IN4S

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here