Црна Гора: Андрија Мандић: На ивици смо грађанског рата!

Поделите:

Медојевић је на преваран начин, пошто је напустио Скупштину после гласања о резолуцији коју је предложила парламентарна већина ухапшен и одведен у затвор у Спужу, рекао је Мандић

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) и посланик тог политичког савеза у Скупштини Црне Горе Андрија Мандић рекао је вечерас да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата.

Он је то поручио на прес конференцији ДФ испред Скупштине Црне Горе пошто је вечерас ухапшен један од лидера тог политичког савеза Небојша Медојевић.

“Медојевић је на преваран начин, пошто је напустио Скупштину после гласања о резолуцији коју је предложила парламентарна већина ухапшен и одведен у затвор у Спужу.

Очигледно је реализована намера Вишег суда да Небојшу Медојевића ставе у затвор због тога што су проценили да није сведочио онако како су се надали, а овде видите да стоји још једна марица која чека Милана Kнежевића како би и њега повели у затвор”, рекао је Мандић.

Он је додао да је ово скандалозна одлука.

“Ми смо затражили хитан састанак са председником Парламента Иваном Брајовићем и ми ћемо након ове конференције отићи на тај разговор. У разговору с Брајовићем тражићемо да обавимо разговор и са председником Владе Црне Горе Душком Марковићем и са председником Црне Горе Милом Ђукановићем.

Ово је нешто што се још никад није десило у Црној Гори, да се посланик за изговорену реч, без скидања имунитета ставља у затвор. Ово је прворазредни скандал и по процени ДФ, Црна Гора се налази на ивици грађанског рата. То ћемо саопштити сада председнику Парламента, председнику Владе и председнику државе.

Ми смо видели по овој резолуцији да неко жели да изазове сукобе, да неко жели да дође до оружаних сукоба. Ми то не желимо, ми се противимо таквим намерама, али просто живот и намере диктатора иду у правцу грађанских сукоба. Ми се ни најмање нисмо уплашили, пошто знамо да се ни Небојша Медојевић није уплашио, као што се ни Милан Kнежевић не плаши свега што следи, али након разговора са Брајовићем ћемо се поново обратити”, рекао је Мандић.

Он је казао и да ће посланик ДФ Милан Kнежевић остати у Скупштини.

“Он је желио да изађе али је добио савет и подршку да нам је врло важно да он буде у Скупштини. Да смо знали да ће се ово десити са Небојшом Медојевићем, ни он не би напуштао Парламент.

Он је данас више пута тражио одговоре на јучерашња праћења од стране представника МУП. Нико није желио да одговори о чему се ради. Нисмо вровали да ће доћи до овога, ово је нешто најстрашније што се десило у Црној Гори. Мислим да неке тврде главе прецењују њихову моћ и потцјењују отпор који може да уследи у Црној Гори”, рекао је Мандић.

Kурир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here