Црна Гора: Хаос на седници – увреде, претње и позиви на тучу

Поделите:

Увреде, претње и позиви на тучу – у Црној Гори на седници скупштинског одбора за укидање имунитета Медојевићу.

Епилог: Административни одбор предложио је Скупштини Црне Горе да укине имунитет посланику опозиционог Демократског фронта Небојши Медојевићу како би тужилац против њега могао да покрене кривични поступак због сумње да је наводно прао новац за потребе изборне кампање.

„Дозволите ми…“, рекао је председник Административног одбора Љуиђ Шкреља.

Али то посланици опозиције нису дозволили, јер су тражили да тужилац Катнић лично дође и прочита образложење за укидање имунитета Медојевићу..

Седница је убрзо прекинута. Затим се појавило обезбеђење… и то не случајно јер су уследили позиви да посланици опозиције и власти изађу и физички се обрачунају.

Уследила је општа свађа власти и опозиције.

Опозиција се пожалила на присуство полиције у сали.

На крају председавајући је ипак наставио седницу и отворио спорну тачку дневног реда.

Именовани Небојша Медојевић за то време обраћао се испред парламента окупљенима на скупу подршке под називом „Сви смо ми Медо“.

„Овде су моје колеге унутра које се боре за све вас. Ову Црну гору морамо отети из руку криминалне власти јер ћемо на крају сви завршити у затвору“, казао је он.

Ако и Скупштина потврди укидање имунитета Медојевићу, тужилац ће против њега покренути кривични поступак и затражити његово притварање због сумње да је, заједно са предузетником из Босне и Херцеговине Момиром Николићем, организовао криминалну групу која је имала за циљ прање новца. Опозиција тврди да је у питању наставак политичког притиска и прогон неистомишљеника.

Б92

Поделите:

1 коментар

  1. Хехе… Ови никако да се потуку. Мило нема чиме, а опозиција нема рашта – АЛИ и једни и други би гуслали. И опет ће, САМО да Србија востане – што неће бити баш сутра. Јесте ли некада гледали снимак сукоба два лешинара поред “плена”? Погледајте, негде. Подсетиће вас на политичке сукобе у ЦГ.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here