Црна Гора показала да су јој Албанци ближи и важнији од Срба

Поделите:

Њима су Албанци искрени пријатељи. Нама шаљу јасну поруку – ви сте нам другоразредни пријатељи, мање важни или мањи пријатељи

Предсједник Србије Александар Вучић захвалио је данас државама које ниjeсу гласале за улазак самопроглашеног Косова* у Интерпол, као и оним које су биле уздржане, а земљама региона које су гласале против Србије поручио да је добро разумио „ко им је ближи и важнији“.

Они имају своје пријатеље и Скопље и Подгорица у Приштини. Њима су Албанци искрени пријатељи. Нама шаљу јасну поруку – ви сте нам другоразредни пријатељи, мање важни или мањи пријатељи. Наш одговор на то је да ћемо имати најбољу могућу сарадњу, а њихову поруку смо прихватили и добро разумели ко им је ближи и важнији, рекао је Вучић за телевизију „Пинк“.

Вучић је, између осталих, захвалио Румунији, која је гласала за Србију, као и Грчкој, Кини, Русији, Аргентини, Бразилу, Намибији, Мароку, Суринаму и свима који су гласали против уласка Приштине у Интерпол.

У једном моменту смо мислили да ће Словачка да гласа против нас, па су били уздржани. Хвала им на томе, рекао је Вучић.

Истичући да је било много позитивних изненађења као што је гласање Уједињених Арапских Емирата и Јапана, јединог из Групе седам, који је био уздржан и то први пут.

Вучић је навео да неке земље, које су у уводном дијелу биле против стављања на дневни ред захтјева Приштине, ниjeсу ни стигле да гласају у другом кругу.

Он је напоменуо да је постојао огроман амерички притисак на земље Латинске Америке, као и на земље Азије и Европе.

Предсједник Србије нагласио је да је био изненађен гласањем Казахстана, који је подржао чланство Приштине, те да је очекивао да ће Парагвај бити уздржан.

Тражићемо објашњење, не разумijем да је било могуће да Казахстан не буде на нашој страни. То је за мене било велико изненађење, рекао је Вучић.

Самопроглашено Косово није јуче примљено у Интерпол, на засједању скупштине те међународне организације у Дубаију.

У другом кругу гласања за пријем самопроглашеног Косова у Интерпол гласало је 68 држава, што је било мање од потребне двотрећинске већине присутних чланица. Против чланства Приштине била је 51 земља, а уздржаних 16.

ИН4С

Поделите:

1 коментар

 1. Nursultan Nazarbajev je lider i vodja Kazahstana od 1991. godine…..
  dakle celi 27 godina…..
  on dobro zna kako je tesko bilo odvojiti se od SSSR-a a sad su zajedno sa amerkancima u partnerstvu za mir i podrzavaju svakog ko se odvaja od maticni drzava i cepka teritoriju…..
  verovatno podrzavaju i Katalonce u Spaniji,Irce i Skote u Britaniji,Korzikance u Francuskoj…..
  samo da sto vise ima banana drzavica jer je Kazahstan deveta drzava po velicini u svetu pa se nada da sve te banane kasnije osvoji i utopi u svoju imperiju kad ih zavadi sa maticnim drzavama…..
  drzi se principa da je najjaci onaj ko zavadja i slabi drzave pa ih kasnije proguta kad se medjusobno iscrpu sukobima….
  I svetski rat nisu ni osetili,II svetski ni omirisali,Nikita Hruscov ih je malo zezao za vreme njegovog projekta Devicanski polja u Kazahstanu i kad su glumili seljake koji proizvode psenicu i kukuruz ali sad su se pokazali da su gospoda koja igra na kartu zavadi pa vladaj u nafti se pravdaj..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here