Црна Гора: Ухапсите Маровића, а потом нам га изручите

Поделите:

Министарство правде Црне Горе тражиће изручење бившег високог функционера ДПС Светозара Маровића, који се тренутно налази на лечењу у Београду, након што га српске власти буду ухапсиле, изјавио је министар правде Црне Горе Зоран Пажин.
„Министарство правде Црне Горе није у прилици да упути захтев за изручење Маровића, пре него што нас обавесте органи у Републици Србији да су ова лица лишена слободе“, рекао је Пажин, наводи РТЦГ, подсећајући да је за Маровићем расписана Интерполова потерница ради издржавања затворске казне.

Пажин је додао да је у случају Маровићевог хапшења на потезу Интерпол Београд.

„То није ствар ни надлежности органа Републике Србије, него канцеларије Интерпола у Србији, која је позвана да лиши слободе ова лица и путем одговарајуће међународне комуникације обавести Црну Гору о томе, након чега ће врло промптно Министарсво правде упутити такав захтев“, казао је црногорски министар.

Маровић, за којим је средином маја расписана Интерполова потерница ради издржавања затворске казне, још је на лечењу на Институту за менталне болести у Београду.

Како је његов адвокат Здравко Беговић рекао за портал Аналитика, не зна се кад би Маровић могао привести крају лечење и када би могао доћи на издржавање казне.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here