Црногорци из Србије траже од Ђукановића помоћ да сачувају идентитет

Поделите:

Црногорски председник Мило Ђукановић примио је данас представнике Црногорског већа, које окупља црногорске исељеничке асоцијације у Србији.

Они су му пренели потребу да матична држава Црна Гора додатно помогне како би се Црногорци ефикасније организовали и одолели, како је то формулисано у саопштењу службе за информисање председника Црне Горе, покушајима да се потру црногорски идентитет и национална свест.

Црногорски председник је нагласио да је приступ Црне Горе увек био одговоран и грађански и оценио да би црногорска заједница својим проактивним ангажовањем у Србији требало да настави да пружа допринос даљем развоју друштва у којем живе, да јача заједништво и свест о свом идентитету.

Ђукановић је исказао спремност за даљу подршку пројектима који су од посебног значаја за црногорску заједницу у Србији, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Представник Црногорског Већа Драган Марковић захвалио је Ђукановићу и представио му програм и циљеве Црногорског Већа у присуству чланова управног одбора, председника удружења Црногораца из Новог Сада Божидара Марковића, председника Националне заједнице из Београда Мирка Зечевића и председника удружења Црногораца југоисточне Србије Милоша Паовића пише Спутњик.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here