Црногорска нација директан усташко-ватиканско-коминтерновски производ

Поделите:

“Можемо да кажемо да је државотворност Дукље, Зете, Црне Горе несумњива без обзира на то што они имају заједничке тачке, заједничку историју, заједничке идеале са околним идентитетима, прије свега мислим на Рашку, односно србијанску политичку мисао. Дакле она је специфична аутохтона и посебна. Од Војислављевића преко Петровића до данас можемо да препознамо посебност црногорске државотворности, самим тим претпоставке да се неко у националном смислу осјећа као Црногорац и да му нико не приговара за то национално опредељење, од ових који се тако не осјећају. И то је нешто што је несумњиво… Моја је теза да треба пуним плућима да удахнемо своју специфичност, да створимо, као држава Црна Гора, амбијент у коме ће се оба идентитета осјећати слободно, креативно и плодотворно, а не наредних 100 година једни друге да оптужујемо за издају” – Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије. (Извор: https://www.in4s.net/otac-gojko-perovic-jedan-narod-dvije-…/)

Једино што је скандалозније од ове изјаве јесу Срби који не смеју да писну на овакве изјаве.

1. Државотворност Црне Горе све до 1918. године била је изразито просрпска и као таква добровољно је утопљена у стварање јединствене српске државе.
2. Државотворност Црне Горе од 1945. до данас је изразито антисрпска, са проусташким елементима и нема никакве везе са државотворношћу Црне Горе до 1918. године.
3. Црногорска нација није постојала све до 1945. године (односно, у теоријском смислу, до пред почетак Другог светског рата). Она представља чисти фабрикат, јер се зна дан, сат и минут када је створена. Она је, баш као и државотворност Црне Горе, изразито антисрпска, опет са проусташким елементима.
4. Када ће више људи схватити да је црногорска нација директан усташко-ватиканско-коминтерновски производ?!
5. Србијанска политичка мисао!? Постоји само српска политичка мисао, ово “србијанска” користе ХРТ и БХТ, паметном доста да схвати ко је и зашто сковао тај одвратни термин.
6. Војислављевићи немају никакве везе са црногорском државотворношћу. Ова династија није владала само Дукљом (мада је споран и сам континуитет Црне Горе преко Дукље), већ и српском Босном, Рашком и Захумљем.

Стоп прекрајању српске историје ма од кога то долазило!

Рајко Петровић
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here