Црногорске власти одузеле пасош Мандићу и Кнежевићу

Поделите:

Виши суд у Подгорици је донео решење да се посланицима Демократског фронта (ДФ) Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу привремено одузму пасоши, саопштено је из те странке. На основу судског решења, Мандић и Кнежевић су дужни да предају пасоше јер у супротном могу бити притворени, саопштено је из ДФ-а.

Они истичу да се у образложењу решења наводи да је Специјално државно тужилаштво 29. октобра Вишем суду доставило предлог за изрицање мере надзора-привремено одузимање путне исправе из члана 166 ст. 2 тач.6 Законика о кривичном поступку, преноси Бета.

У образложењу се наводи да су Андрија Мандић и Милан Кнежевић у периоду након добијања нових пасоша, у непуна три месеца ( август, септембар и октобар 2018. године), врло често прелазили границе територије Црне Горе, односно да имају потребу да често путују ван граница Црне Горе.

То, према оцени суда, указује да имају развијене личне и друштвене контакте у иностранству, што би могли да искористе у случају бекства или скривања, одласка у непознато место или другу државу или на други начин да ометају даље вођење кривичног поступка.

У ДФ-у су најавили да ће се Андрија Мандић и Милан Кнежевић наредних дана обратити на битним међународним адресама и упознати их са овим случајем.

Мандић и Кнежевић су оптужени да су умешани у припремање покушаја организовања терористичког напада на дан парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра 2016. године. Суђење за тај случај је у току.

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here