Црногорски певач оптужује: И Чола је радио за УДБУ!

Поделите:

Здравко Чолић, према тврдњама Владе Георгијева, није само обичан глазбеник. Црногорски пјевач озбиљно је оптужио највећу глазбену звијезду бивше државе.

На једној је радио постоји казао како је легендарни Сарајлија радио за злогласну УДБУ.

Наиме, Георгијев тврди да се то догађало седамдесетих и осамдесетих прошлог стољећа, а о томе говори, како тврди Владо, и Чолина пјесма ‘Писат ћу јој писма друга’.

“Чола се држао озбиљних сурадника, имао је добре пјесме. Набрајао је све градове у пјесмама, и то потврђује да је био под контролом службе државне сигурности. Није било могуће бити звијезда у то вријеме и напунити Маракану, а да ниси отпјевао “Друже Тито, ми ти се кунемо”, казао је Георгиев и тако долио уље на ватру на ову тему коју српски медији повремено оживе.

Чолић је каријеру градио у Русији и Њемачкој.

Слично је некада говорио и Живан Велисављевић, некада дугогодишњи ђелатник Удбе. Исти је тврдио да је Титов сурадник Стане Доленц водио акцију која је за циљ имала контролирати младе путем глазбе. Удба је имала жељу младе претворити у безопасне клауне без револуционарних идеја. Први од глазбеника који је пристао бити дио те приче јест Горан Бреговић.
Мондо

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here