Crnogorski režim pokrenuo lov na Srbe

Podelite:

Srpski istoričari odgovaraju na krivičnu prijavu koju je protiv njih podneo Crnogorski pokret

MOGU mi pljunuti pod prozor! I ništa više!

Ovo je odgovor paroha bokokotorskog Momčila Krivokapića na pitanje “Novosti” kako komentariše krivičnu prijavu koju je protiv njega i dvojice istoričara iz Srbije – Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića – Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podneo Crnogorski pokret.

Terete ih za “krivična dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje”. U prijavi navode da su 7. novembra učestvovali na skupu organizovanom pod motom “Pokoljenja djela sude” u Budvi, a u organizaciji NVO “Srpski narod Boke”.

– Najavljene tužbe vidimo kao zakasneli korak državnog terora režima Mila Đukanovića i Duška Markovića koji sve više liči na Nezavisnu Državu Hrvatsku u povoju. Reč je o lovu na Srbe. Reč je o lovu na ljude koji govore istinu. Naša obaveza, kao profesionalnih istoričara, jeste da govorimo istinu o prošlosti Crne Gore, ali i o sadašnjosti Crne Gore – naveli su u zajedničkom saopštenju Antić i Raković. Oni su naveli da je Crnogorski pokret fantomska organizacija koja tumači poruke i citate istorijskih ličnosti i vladara Crne Gore iz 19. i 20. veka kao rasnu i versku mržnju i poziv na rušenje ustavnog poretka, što su obične besmislice.

– Crna Gora iz vremena dinastije Petrović Njegoš i Crna Gora režima Mila Đukanovića nemaju ništa zajedničko jedna s drugom. Reč je o dve državne tvorevine koje se isto zovu – dodali su istoričari kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, pa su se skupu u Budvi obratili video-linkom.

 

Novosti

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here