ЧУВАО МРАЧНЕ ТАЈНЕ ЛУKЕ БОЈОВИЋА: Адвокат Драгослав Огњановић био је сведок успона новог земунског клана

Поделите:

Адвокат Драгослав Огњановић (57) посматрао је изблиза успон новог земунског клана, а припаднике групе – шефа Луку Бојовића и најмање пет истакнутих чланова из различитих фаза развоја ганга – заступао је пред судовима у Србији и иностранству.

Случај отмице и пребијања Мирка Елезовића 2002. године – чији су виновници наводно били Лука Бојовић, његов ратни пријатељ (данас покојни) Раде Ракоњац и Божидар Цакић – вероватно је једини у последњих 20 година у ком Миша Огњановић, адвокат брутално убијен у суботу увече на Новом Београду, није заступао припаднике такозваног новог земунског клана.

Годинама касније Огњановић ће постати њихов стални бранилац и – невољно – сведок успона клана који ове године доживљава најтежи удар још од хапшења шефа, озлоглашеног Луке Бојовића.

Пре фаме

Огњановић је на суду доказивао њихову невиност још и пре него што су и шира и стручна јавност могли да схвате димензије клана који је око себе окупио Бојовић. Тако је, на пример, Бојовића и његовог најближег сарадника Вељка Бановића Вотку овај адвокат још 2007. године бранио од оптужби за ношење нелегалног оружја. Медији су брујали: вође новог моћног клана припремале су ликвидације ривала у подземљу. Но, њима не само да се због тога није судило него су и за оружје ослобођени. Већ годину дана касније Бојовић је – сада у друштву кума Драгослава – Галета Милорадовића – поново ухапшен, овога пута због фалсификованих докумената.

Поново је, међутим, пресуда била ослобађајућа, а Огњановић је опет победио доказе и убедио суд да фалш личне карте – намењене не само Бојовићу него и његовом пријатељу Владимиру – Зуби Мијановићу – заправо нису служиле да се заиста користе као лична документа.

На врхунцу

Доћи ће, међутим, на ред и теже оптужбе од оних за фалсификовање докумената и ношење оружја. Три године касније, 2011, део групе оптужен је у Београду због сумњи да су уплетени у убиство Бранка Јефтовића Јорге и покушаје ликвидација Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока.

Освета клана због убиства Жељка Ражнатовића Аркана била је, наводно, мотив обрачуна. Тада су се на оптуженичкој клупи у Специјалном суду у Србији нашли Сретко Kалинић и Милош Симовић – припадници земунског клана за којима се трагало још у “Сабљи” (након убиства премијера Ђинђића). Kалинић је признао убиство Јорге Јефтовића, и то по налогу Бојовића. Суд му, међутим, није поверовао јер је одбрана – чији је део био и Огњановић – минирала његов исказ.

Паралелно, у Шпанији је од 2012. текло суђење Бојовићу – који је у фебруару те године коначно ухапшен у Валенсији – и његовим најближим сарадницима: Владимиру Милисављевићу (Влади Будали), раније поменутом Зуби Мијановићу и Синиши Петрићу. Група је тек пред шпанским судом коначно осуђена, али је Огњановић до смрти наставио да пише жалбе и молбе којима је Бојовићу и сарадницима покушавао да омогући боље услове у затвору, пре свега слободне викенде.

После хапшења

Kлан је био побеђен, али не и избрисан. Нови успон почео је након регруписања и у Србији су поново јаки. Оперативни подаци кажу да се Лукини људи и даље баве шверцом кокаина, али и ликвидацијама. Адвокат Миша Огњановић 2018. је углавном заступао сараднике клана – пре свега „шкаљарце“, црногорске партнере у кокаинском бизнису. Тако је пред судом бранио Милоша Ниловића и Митра Муратовића, и то, као некада Бојовића и Муратовића, због нелегалног оружја нађеног у ресторану “Дурмитор”.

Бранио је и Владимира Поповића и Војислава Kостића, шефове казина “Хавана”, а заступао је Филипа Kораћа – новог шефа клана (према наводима полиције). Kораћа је Огњановић заступао чак и у парничним споровима, у његово име је писао и тужбе и поднеске нижим и парничним судовима.

Супруга Сања: “МИЛИ МОЈ, НАЈВОЉЕНИЈИ”

Адвокати су се јуче на комеморацији у Адвокатској комори Београда опростили од свог колеге Огњановића. Kомеморацији су присуствовали и тужиоци и судије који су настрадалом адвокату били „супарници“, али су га поштовали и волели. Тужном скупу присуствовала је и Огњановићева супруга, бивша манекенка Сања Папић, која је након убиства супруга допутовала из Хрватске, где га је чекала да јој се придружи. Раније јуче на свом инстаграм профилу објавила је кратку поруку: „Мили мој, највољенији“.

 

блиц

Поделите:

2 Коментари

  1. С ким тикве садиш…
    Банда ради као Вучић са Србијом. Нема милости, нема Устава, нема закона.
    Ми адвокати смо Стефановићеве и Вучићеве колетарне штете!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here