Да ли да им поново шаљемо? Хрвати од Србије траже 500 тенкова!

Поделите:

У Београду ће 13. септембра бити одржан састанак Међуресорне радне групе за спровођење Анекса А Споразума о сукцесији.

Очекује се да ће се на скупу изаћи с подацима о томе шта спада у војну имовину, колика је њена вредност и шта ко тражи, пишу „Вечерње новости“.

То ће бити први састанак на тему Анекса А откако је почела деоба, а највеће захтеве испоставиће Србија и Хрватска, наводи лист.

Како су израчунали хрватски експерти при тамошњем Министарству одбране, вредност имовине некадашње Југословенске армије износи 70 милијарди долара, од чега Загреб тражи 10 милијарди — осам од Србије и две од Црне Горе.

Између осталог, потражују тенкове, артиљерију, подморнице, бродове…

Колико је њихова процена тачна показаће архиве бивше СФРЈ јер би, како очекују представници бивших република од Београда, за ову прилику требало да се отвори документација која је припадала некадашњем Савезном секретаријату за народну одбрану, похрањена у Србији.

Од фебруара, када је први пут најављен скуп у Београду, из Загреба стижу захтеви за више од 500 тенкова, за хеликоптерима, канадерима, а од Црне Горе се у натури тражи враћање школског брода „Јадран“ и МиГ-21 Рудолфа Перешина, додаје лист.

Према тврдњама Саве Штрпца из „Веритаса“, само у Хрватској, Срби — цивили, војна лица и полиција, оставили су између 40.000 и 50.000 станова, од чега је немали део припадао војсци, а засад је само 2.000 захтева из програма стамбеног збрињавања позитивно решено.

Спутњик

Поделите:

1 коментар

  1. Војска Србије је истопила своје тенкове по налогу нато-а тако да данас имамо око 214 ком. оперативних тенкова Т-72 и М-84 и можда још неки комад Т-55. Ако се буде питао титић првовенчани звани Aleqksandar Vuçiç даћемо хрватима и то мало тенкова што имамо и још ћемо доплатити разлику од 286 ком. тенкова. А и шта ће нам кад ускоро нећемо ни имати државу !?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here