Да ли интернет тим Ненада Поповића уклања са интернета све оно што компромитује садашњег министра?

Поделите:

Текст са сајта dnevno.rs ауторке Ирене Дивковић Милановић може се још једино пронаћи на Сербиан кафеу јер је са осталих интернет места напрасно нестао. 

Текст је ипак доступан у Веб архиву. Тако да ако га је неко намерно уклањао није успео у потпуности то да уради.

На веб локацији портала Дневно текста више нема.

Овде преносимо цео текст са Веб архива који можете наћи на линку ОВДЕ:

Nenad Popović troškario po Las Vegasu

Osim u Rusiji i Kipru, sa suprugom Rinom živeo je u luksuznom stambenom kompleksu u Njujorku, a na više računa deponovali su novčane iznose u Americi koje nikad nisu potraživali. Na Svetom Stefanu posluju preko građevinske firme i agencije za nekretnine u kojima je prvi osnivač bila Rina Popović, a sada je to of-šor firma „Lianera Ltd” s Kipra.
 Autor: Irena Divković Milanović Photo: sreda, 05 jun 2013 16:08

Nenad Popović, potpredsednik  DSS-a i vlasnik ABS Holdinga, poznat je kao glavni lobista ruskog naftnog giganta Gazprom u Srbiji. Budući da se u Moskvi školovao i tamo započeo krupan biznis, ne čudi njegova bliskost s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. U ruskim novinama u proleće 2011. objavljeno je kako će njegov Holding ABS Elektro graditi rezidenciju na Crnom moru za ruskog predsednika Medvedeva. Budući je Popović rođen 1966. godine u Tuzli, neki ga smeštaju i na listu najbogatijih Bosanaca. Njegovi poslovi i život na starom kontinentu su manje – više poznati, pa je portal Dnevno zato istražio onaj manje znani deo njegove biografije – američke adrese i poslove. Naime, osim na Kipru i širom bivšeg SSSR-a, Popović je nekoliko godina poslovao i živeo u SAD. Na njegovo ime najpre se nailazi u američkom registru izgubljene imovine.

AMERIČKE TAJNE RINE I NENADA

U Njujorku je Popović sa suprugom Rinom 2008. godine otvorio i tekuće račune. Budući su na njega imali uplate koje nikad nisu potraživali, oboje su oglašeni u njujorškom registru „izgubljenog novca”. Iz tog se registra vidi njihova njujorška adresa – luksuzni stambeni toranj „Kenton Place”, apartman 11C. Taj apartman na Lenoks Hilu ima tri raskošne sobe i tri kupatila. Takođe, tekuće račune supružnici Popović u vrednosti od po 9.338 dolara, otvorili su i u Las Vegasu 2009. godine. Tamo su prijavili adresu u kiparskom Limasolu. Upućeni tvrde da se takvi računi otvaraju kako bi se oprobala sreća u kazinu.

SUSED AMERIČKOG PREVARANTA

Popović je inače u Americi regsitrovao ABS USA i to u poreznoj of-šor zoni u Delaveru, ali je firma već ugašena.  No, iz trgovačkog registra se vidi da je ABS imao sedište na 29. spratu „Lipstick” centra na njujorškoj Trećoj aveniji. Na istoj adresi kancelariju je imao i osuđeni američki prevarant Barni Madof, koji je na odsluženju dugogodišnje zatvorske kazne zbog teških finansijskih prevara.

O Popovićevim američkim poslovnim danima govori i jedna tužba. Naime, zbog neplaćanja za obavljene radove, njegova kompanija ABS USA je tužena. Prema presudi bila dužna da platiti zaostale dugove i troškove suđenja. U svakom slučaju, za Popovića važi da je za njega majčica Rusija, a ne Amerika – zemlja obećana.

NA SVETI STEFAN PREKO KIPRA

Takođe, Popovićeva supruga Rina uključena je u poslove preko firmi registrirovanih na mondenskoom Svetom Stefanu, u Budvi. Reč je o dve firme, građevinskoj pod nazivom „Sason Group” i agenciji za nekretnine „Big Time Worldwide Group”. U prvoj je najpre kao osnivač bila upisana Rina, a direktorka je bila Marija Kecman. U drugoj je Popovićeva supruga bila osnivač, dok je direktor bio Zoran Radosavljević, potpredsedenik u ABS-u. Potom je kao osnivač oba preduzeća upisana of-šor firma s Kipra „Lianera Limited”. Direktorka u firmi „Sason Group” je Marija Kecman i danas, dok je u drugoj sadašnji direktor Srđan Minić.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here