Да ли су пожари намерни?

Поделите:

Сад ми један пријатељ скрену пажњу да шумска газдинства не могу да се продају, нити да се издају као грађевинско земљиште ОСИМ у случају пожара. Тек ако све живо изгори и поравна се са земљом, Влада или Општина имају право земљиште прогласити “грађевинским” и ставити га на употребу тајкунима.

Широм Јадранске обале, скоро истовремено је плануло неких двадесетак озбиљних пожара, од Истре, све до границе са Албанијом. Власти су помоћ из региона одбиле, уз галантно “нека, хвала, не треба”. Иако су горјеле куће, виногради, маслиници… нечије животне имовине…

Чекали су се некакви виртуелни нато авиони из Бугарске и Румуније, по принципу “Послали смо допис, па кад они то размотре и виде, можда нам неки и пошаљу”. Све лежерно. Елегантно. Нигдје журбе. Ти руски авиони су превелики, избацују превише воде, а и пребрзо ће стићи. Уосталом, можда се Доналду и не допадне да су нам баш они помогли, јер побогу, он ноћима не спава јер се секира око чланства Црне Горе у Нато-у. Углавном, ватра је тек стигла до предграђа Сплита, Сутоморе, Подгорице, Бара…А ватру, иначе гасе у три смјене малобројни ватрогасци који раде на ивици људских напора, па виђамо слике како спавају по цести након радног дана од двадесет и кусур сати…У Сплиту су предграђе бранили навијачи Хајдука заједно са станарима оближњих зграда. Дакле, није фрка, снаћи ће се већ некако они док дође војска односно “док се одобре дописи за који дан”

Наш народ пљује по старим Млецима, Венецији, Аустро-Угарској, како су посјекли сво дрво и оставили оне “површине Марса” по Херцеговини и Далмацији, а изгледа, нама не требају никакви безобзирни окупатори. Довољни су нам послератни корумпирани политичари и њихова браћа тајкуни.

ПС
За потребе дизања буке и скретања пажње са суштине, из пензије су дигли пензионисаног шефа ратне контраобавјештајне службе, Давора Домазета Лошу, да јавности каже како су пожаре подметнули “Југословени” (цијеним лика и држим да се у Ћирином стилу искрено зајебава са глупошћу јавног мњења).
Мада, наравно, вјероватно су “Југословени” и у ових четврт вијека продали странцима плаже, хотеле, фабрике, пољопривредна добра ( а све набројено изграђено новцем наших ђедова, бака, родитеља)? Џаба што ти исти Југословени немају ни за аутобус до мора, а што сви који су у право вријеме били “велики Хрвати, велики Срби и велики Бошњаци” сад љетују по Карибима….кад смо већ код вријеђања интелигенције, како сте ви?

ппс
Пожар је био иначе толико “малих” размјера да га је и НАСА примијетила из ИСС (Међународне свемирске станице)…

пппс
Премијер Хрватске је данас изјавио да је овај пожар “ексклузиван” (пожар у сред јула дође исто к’о и снијег у јануару који “изненади зимске службе”) а шлаг на торту је да је све урађено “Баш како треба”…
Толико о томе.

Arsen Carkic, FB nalog
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here