Да ли Вацић стоји иза Националне авангарде?

Поделите:

Америчка ТВ Н1 поставља питање ко стоји иза НВО Национална авангарда.

Ауторка текста на ТВ Н1 Јелена Зорић наводи да је Kонференција „Kа безбеднијој Србији“, која је прошле недеље одржана у центру Београда, заинтересовала је јавност пошто је на њој учествовао читав државни врх, који се одазвао на позив јавности мало познате организације Национална авангарда.

– Оно што је ретко којој невладиној организацији пошло за руком – успело је мало познатој Националној авангарди – да на једном месту окупи председника Србије, премијерку, министра одбране, представнике Безбедносно-информативне агенције.- стоји у тексту Јелене Зорић.

Јелена Зорић дефинише Националну авангарду као  екстремно-десничарску групу. Те је доводи у везу са Мишом Вацићем на основу фотографија на којима чланови Националне авангарде присуствују оснивачком конгресу „Српске деснице“ коју предводи Миша Вацић или на којима заједно посећују Газиместан.

Национална авангарда, у писаном одговору за Н1, негира политичку сарадњу са „Српском десницом“. Слично наводи и председник те странке Миша Вацић.

„Ми немамо политичку сарадњу, ми се познајемо као млади националисти, родољуби, који воле своју земљу, многи њихови и наши чланови су пријатељи. Тако да је коначно дошло на ред да и Срби имају своју невладину организацију. Чак председник и премијер отварају њихову конференцију, стога ја само могу да подржим“, каже Вацић.

Н1

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here