Дачић: “5. октобар је превара… Где су сад они, а где сам ја?”

Поделите:

Шеф српске дипломатије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да је “5. октобар превара” финансирана из иностранства.

Kоментаришући 17. годишњицу петооктобарских демонстрација којима је окончана владавина Слободана Милошевића, Дачић је казао да Војислав Kоштуница, кандидат Демократске опозиције Србије на председничким изборима 24. септембра 2000. године, није однео изборну победу.

“Лично сам веома захвалан због 5. октобра јер, да није било њега, не бих постао председник СПС”, каже Дачић.

Осим тога, лидер социјалиста је навео и да је 5. октобар “једна велика превара”.

“Не говорим о обичном народу већ о начину на који је изведен и припремљен, финансиран из иностранства – говорим о томе да Kоштуница није победио и говорим о онима који су извели 5. октобар. Где су они сада а где сам ја? Ја сам на свом месту у својој партији, а они су издали све, и народ и своје партије, променили су све што су могли да промене”, рекао је Дачић.

Б92

Поделите:

5 Коментари

  1. “Лично сам веома захвалан због 5. октобра јер, да није било њега, не бих постао председник СПС“, каже Дачић.
    Таман помислих да је рекао, арекао је, нешто паметно о 5. октобру, а онда по обичају тресне неку мисао као што је ова, која се може тумачити само на један начин: а то је да није смакнут Милошевић “не бх постао предсједник СПС”. Чак истиче да је “захвалан” тој пироманској револуцији, срамној, издајничој, плаћеничкој. Ружно и тужно. Тако се понаша када причао о било којој теми. Бљесне са неким ставом, а онда прича неповезано, не умије да мисли узрочно последично.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here