Дачић и Рогозин потписали протокол о сарадњи

Поделите:

На седници међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу Руске Федерације и Србије у Сочију, протокол о сарадњи потписали су потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин и министар спољних послова Ивица Дачић. Циљ је да поред веома добрих политичких односа, развијамо и економске односе и искористимо све погодности Споразума о слободној трговини, навео је Дачић.

Ивица Дачић учествује у раду међувладиног комитета као копредседавајући са српске стране, док са руске стране ову функцију обавља потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин.

“Веома је позитивно што је у претходној, 2017. години, наша спољнотрговинска размена повећана у односу на 2016. годину и износила је 2.5 милијарде долара”, истакао је Дачић.

Циљ је да поред веома добрих политичких односа што више развијамо економске односе, као и да искористимо све погодности Споразума о слободној трговини и садашње преговарање да тај споразум важи за све чланице Евроазијске уније, навео је српски министар.

“Имамо веома добру сарадњу у области енергетике, пољопривреде, чекају нас неки нови пројекти у сфери привреде, индустрије”, рекао је Дачић.

Заседање српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу у Сочију

Заседање српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу у Сочију

Подсетио је да за неколико да на у Београд долази руски министар спољних послова Сергеј Лавров у циљу обележавања 180 година успостављања дипломатских односа између Србије и Русије.

Дачић је оценио да две земље имају добру сарадњу на међународном плану – када је реч о заштити наших националних и државних интереса, као и да између Србије и Руске Федерације постоји традиционално пријатељство и стратешко партнерство.

“Наш задатак је да то искористимо као добру основу за развој сарадње у свим сегментима друштвеног живота”, изјавио је након састанка Дачић.

РТС, ТАНЈУГ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here