ДАЧИЋ: Идеја о разграничењу Срба и Албанаца није стављена по страни!

Поделите:

Он је рекао да је “статус кво немогуће стање” који би резултирао нестанком Срба са Kосова и Метохије и одузимању српске верске и културне баштине на Kосову

БЕОГРАД – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да идеја о разграничењу Срба и Албанаца, која може подразумевати и промену граница, “није остављена по страни” већ да представља “једину конкретну иницијативу у оптицају”.

Он је казао да је “статус кво немогуће стање” који би резултирао нестанком Срба са Kосова и Метохије и одузимању српске верске и културне баштине на Kосову.

“Идеја о разграничењу није стављена у страну, напротив. Једна од последњих потврда за то стигла је од (донедавног) команданта Kфора Салватореа Kуочија, који је рекао да граница између Србије и Kосова не постоји, и да ће то шта је граница бити одређено само кроз споразум, кроз дијалог Београда и Приштине”, рекао је Дачић.

Он је такође оценио да Kосово више нема подршку Запада, после увођења увозних такси од 100 одсто, и да ће се дијалог две стране у Бриселу наставити после укидања те мере.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here