Дачић: Имамо један добронамеран савет за Мила Ђукановића

Поделите:

Милу Ђукановићу добронамерно саветујемо да схвати да је прошло време кад је могло само да се удари на Србе и Србију како би се добила подршка међународне заједнице и остварила победа, изјавио је за Спутњик министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Дачић је реаговао на Ђукановићеве изјаве, након изборног пораза владајуће коалиције, у којима је оптужио председника Србије Александра Вучића за, како је казао, јаку медијско-политичку агресију Београда, јер је српски председник пружао „јаку подршку великосрпском национализму“ у Црној Гори

„Мило Ђукановић није видео ни чуо Едија Раму, који га је подржао на изборима, а видео је и чуо председника Александра Вучића и званичнике Србије који се ни на један начин нису умешали у изборе у Црној Гори“, рекао је Дачић, додајући да „такво одсуство реалности указује да резултати избора у Црној Гори нису никакво изненађење“.Шеф српске дипломатије је нагласио да Србија поштује и признаје резултате избора у Црној Гори.

„Очекујемо развој свеукупне сарадње наше две земље. Србија је данас центар регионалне стабилности и сулуда кампања против ње, како видимо, води у политички пораз“, закључио је Дачић.

Спутник

Поделите:

1 коментар

  1. Ја имам, Дачићу, као дугогодишњи борац против Мила Бритве (види многе моје текстове, али Ти не читаш ама баш ништа) и као дугогодишњи дипломата (38 година у дипломнатији), један бољи савјет за Тебе: министару спољних послова, све да је сто посто у праву, није дозвољено да даје овакве изјаве. Вучић може да да сличну или овакву изјаву. Никада нећеш научити шта је министар спољнуих послова. Ниси Ти Вучићев портпарол. Призови се, човјече, упамет.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here