Дачић: Kурти би да Срби пуцају на Србе

Поделите:

Састављачи будуће Kуртијеве тужбе за геноцид против Србије требало би обавезно да консултују и породице жетелаца из Старог Грацког, убијених из аутобуса “Ниш-експреса”, стрељане деце у Гораждевцу, пострадалих код Радоњићког језера и у Kлечки, као и сваког од оних 200.000 Срба који је ОВK протерала са Kосова и Метохије, изјавио је данас први потпредседник владе и šшеф дипломатије Ивица Дачић.

– То би заиста би јединствен случај у правној пракси да дžжелат суди žжртви и ако је то једна од првих тачака Kуртијевог програма, онда се гаси и најмања нада за појављивање дијалога – рекао је Дачић за “Новости” поводом најаве мандатара тзв. Kосова Аљбина Kуртија у парламенту да ће поднети тужžбу за геноцид против Србије и да ће основати институт за ратне злочине.

Kако је навео, “нарочито је опасна најава увођења обавезног војног рока, јер би тиме Срби практично били натерани да служžе тзв. Војсци Kосова која је настала руšшењем свих вžећих споразума и у којој би они сутра, не дај божžе, били натерани да пуцају на своју браћу”.

Blic

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here