Дачић: Лицемерно залагање за права Хрвата у Србији

Поделите:

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да лицемерно звуче залагања хрватског Министарства спољних и европских послова за права Хрвата у Србији, у ситуацији када Србе нападају зато што гледају пренос утакмице Црвене звезде.

Дачић је то рекао за „Вечерње новости“, поводом саопштења министарства из Хрватске које је критиковало начин на који је председник Александар Вучић говорио о нападу на Србе у Книну, наводећи да се ствара антисрпско расположење у Хрватској, што резултира нападима на Србе.

Према његовим речима, то се у Србији никада не би десило, нити би председник Србије ћутао на такве нападе.

„Председник Вучић се искрено залаже за унапређење добрих односа са Загребом, али они сваким даном показују да им до тога није стало и да се стално враћају у прошлост“, навео је шеф српске дипломатије, пренео је Танјуг.

Како је рекао, хрватском Министарству спољних послова боље би било да се позабави тиме што њихова председница срамно ћути после пребијања Срба у Уздољу и Ђеврскама.

„Или би можда и она дохватила мотку да туче у кафићу децу која гледају Звезду, пошто се недавно похвалила да јој је жао што за време ’Олује‘ није узела пушку, да ваљда пуца у своје грађане — Србе“, рекао је Дачић.

Sputnjik

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here