Dačić: Licemerno zalaganje za prava Hrvata u Srbiji

Podelite:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da licemerno zvuče zalaganja hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova za prava Hrvata u Srbiji, u situaciji kada Srbe napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde.

Dačić je to rekao za „Večernje novosti“, povodom saopštenja ministarstva iz Hrvatske koje je kritikovalo način na koji je predsednik Aleksandar Vučić govorio o napadu na Srbe u Kninu, navodeći da se stvara antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe.

Prema njegovim rečima, to se u Srbiji nikada ne bi desilo, niti bi predsednik Srbije ćutao na takve napade.

„Predsednik Vučić se iskreno zalaže za unapređenje dobrih odnosa sa Zagrebom, ali oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost“, naveo je šef srpske diplomatije, preneo je Tanjug.

Kako je rekao, hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova bolje bi bilo da se pozabavi time što njihova predsednica sramno ćuti posle prebijanja Srba u Uzdolju i Đevrskama.

„Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče u kafiću decu koja gledaju Zvezdu, pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vreme ’Oluje‘ nije uzela pušku, da valjda puca u svoje građane — Srbe“, rekao je Dačić.

Sputnjik

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here