ДАЧИЋ НАЈАВИО СМЕНУ ТРИДЕСЕТ АМБАСАДОРА: Лазански добија Москву

Поделите:

Војни аналитичар и учесник у бројним изборима за мисице у новој улози?

Досадашњем амбасадору Србије у Русији Славенку Терзићу истекао је мандат, а идеја да Мирослав Лазански оде у Москву постоји већ неко време.

– Терзићу је мандат већ истекао, неко време смо тражили замену и на крају дошли до тога да је Лазански идеално решење за то место – наводи извор.

Одлука да баш овај посланик напредњака буде нови амбасадор није изненађујућа. Лазански је познати русофил и наклоњен је Путину и његовој администрацији.

Досадашњи амбасадор Србије у Украјини Раде Булатовић убудуће ће нас представљати у Скопљу, где долази на место Душанке Дивјак Томић. Небојша Родић, некадашњи шеф БИА и министар одбране, сели се из Бакуа у Беч, где ће заменити Пера Јанковића. Александар Ђорђевић, такође бивши човек безбедносне службе, биће нови амбасадор наше земље у Сарајеву, где ће заменити Дамира Kовачевића, које је тренутно на месту отправника послова у БиХ.

Министар спољних послова Ивица Дачић поновио је да ће бити промена у дипломатско-конзуларним представништвима, али није говорио о конкретним именима и амбасадама.

Ове године заменићемо око тридесет амбасадора. У договору са председником Вучићем тражимо најбоља решења – наводи Дачић.

Он додаје и да у историји МСП-а није било више професионалних дипломата на местима амбасадора него данас.

– То значи да се постављају људи из куће и да најмање има људи који су дошли са стране, по политичкој линији – закључује министар спољних послова.

 

еспресо

Поделите:

2 Коментари

  1. Наше “дипломате” су највећа спрдња и брука јадне Страдије!!!! Ниједан не говори језик земље у којој службује, а сви до једног тотално су необразовани и простачких манира.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here