Дачић о Комшићевој кризи идентитета: Четнички унук кога су муслимани изабрали да заступа Хрвате

Поделите:

Министар спољних послова Ивица Дачић реаговао је на изјаву хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића, наводећи да Комшић не само да има кризу идентитета, јер као четнички унук на основу муслиманских гласова заступа Хрвате, већ пати и од потребе да обмањује јавност, оптужујући Дачића да прокламује српско-хрватско јединство у борби против БиХ.

„Где и када сам ја то, Комшићу, позивао на борбу против БиХ? И зашто бих, кад Србија стално позива на очување територијалног интегритета БиХ. Али, БиХ као државе равноправних народа и ентитета, а не исламске џамахирије како твој ајатолах Џаферовић прокламује у програму СДА“, истакао је Дачић у писаној изјави за Танјуг.Дачић је рекао да Босни и Херцеговини не прети опасност од њега, већ од Комшићевог лажног представљања као „Хрвата по мери Бошњака“, због чега је, каже, и настала криза у односима са Хрватском.

„Зато и не желе да те виде ни у Загребу, ни Хрвати у БиХ. Можеш само са неког минарета да бљујеш лажи о томе како Срби и Хрвати руше БиХ“, додао је Дачић.

Он је поручио да БиХ никад неће бити исламска држава, па макар и са „лажним хрватским коловођом“, већ само држава равноправних народа, и Срба и Хрвата, а не само Бошњака.

Комшић је раније данас оптужио шефа српске дипломатије, позивајући се на медијске наводе, да прокламује српско-хрватско јединство „у борби против БиХ“.

Дачић је протеклих дана у више наврата говорио о недавној посети српског члана Председништва БиХ Милорада Додика Загребу, коју је оценио као веома добру, а разговоре са хрватским државним врхом „историјским“, али није рекао да су они на било који начин уперени против БиХ.

Спутник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here